En revolusjon for sjøfartssikkerheten

Alle på skipet skal ha på seg en slik klokke, eller et smykke. Ved en nødsituasjon skrus systemet på, og fra broen kan da kapteinen på en Ipad se hvor alle på skipet befinner seg. Foto: Adrian Nyhammer Olsen/Sysla

Ved hjelp av sensorteknologi, IoT og designdrevet innovasjonsmetodikk vil Scanreach og Inventas heve sikkerheten til sjøs

Publisert 29.05.2018

Prosjektet som er i samarbeid mellom Scanreach og Inventas fikk tildelt midler fra Innovasjonsrammen i november 2016 til gjennomføring av en design- og innsiktsprosess. Målet var å avdekke den beste og mest funksjonelle løsningen for utforming av armbåndet for å sikre at mannskap bærer det til enhver tid og på den måten enkelt kan lokaliseres dersom uhellet er ute.

Sysla skriver 28. mai 2018:

«En idé etter studietiden har nå utviklet seg til klokken Arild Sæle bærer på håndleddet. Klokken har ingen visere, men er utstyrt med en peiler som sender trådløse signaler til sensorer koblet til vanlige stikkontakter rundt på skipet.

På den måten kan kapteinen vite hvor mannskapet er, skulle en nødsituasjon oppstå.

Scandinavian Reach Technologies-gründeren står på North Sea Giant, et av de største offshoreskipene i Norge. Her har systemet blitt testet den siste måneden. 111 sensorer og klokker på alle i mannskapet, gjør at en nødsituasjon vil være langt mindre kaotisk enn tidligere».

Les hele saken: