Bak veggene: Nordnes Verksteder

Bli kjent med vårt nye medlem, Nordnes Verksteder – Bergens mest inkluderende håndverkere.

Publisert 08.01.2018

Alle som arbeider hos Nordnes Verksteder trenger påfyll av nye erfaringer og kunnskap. Med tilsammen seks avdelinger, har de nok å henge fingrene i. De ønsker å tilby noe annet enn bare arbeid, og er opptatt av kvalitet og miljø.

Les videre om den ansvarsfulle bedriften i intervju med arbeidsleder ved snekkeravdelingen, Lars Heggdal:

– Hva driver dere med?

Nordnes Verksteder AS er en vekstbedrift, som i hovedsak sysselsetter 50 utviklingshemmede arbeidstakere. I tillegg er vi 12 arbeidsledere og tre i administrasjonen. Vi har produksjon av tre-, tekstil- og keramikkvarer, vaskeri, fruktpakking og nett-tv-kanalen TvBra.

Vi er en av få som har beholdt den håndverksbaserte produksjonen, og kan tilby varer og tjenester som på mange måter er unike. I tillegg til salg mot private gjennom nettbutikken, og forhandlere i suvenirmarkedet, utfører vi delproduksjon og pakkeoppdrag for bedrifter. Kundene våre er gjerne trykkerier, reklamebyrå, kunstnere, designere og møbelprodusenter.

– Hvorfor meldte dere Nordnes Verksteder inn i DRB?

Vår visjon er «Vi skaper ringvirkninger», og det å delta i slike nettverk er en god mulighet til å gi oss til kjenne, og ikke minst lære og utveksle ideer med andre. Vi er overbevist om at den allsidige kompetansen vi besitter, vil komme til nytte når Bergen og regionen skal utvikle seg i årene fremover.

– Kan du fortelle om et prosjekt dere arbeider med for øyeblikket?

Akkurat nå holder vi på å utvikle nye produkter til suvenirmarkedet. I fjor høstet vi verdifull kunnskap i samarbeid med bl.a. Fløyen, Ulriken og Tanum på Flesland. Det kan fort bli en bratt læringskurve å forholde seg til nye kundegrupper og salgsarenaer. Det ble det også, men uten de kunnskapsrike folkene i forhandlerleddet, hadde vi nok famlet en del i blinde.

Over: Nordnes Verksteder har planer om flere produkter laget av treverk fra byfjellene. Her er Fløyensleiven i bøk og lerk.

Vi får mye gode tilbakemeldinger som knuser myter om utviklingshemmede. Vi har flinke folk hos oss som og vi gjøre vårt beste for å forberede dem til verden «der ute».

– Hva er dere mest stolte over?

Vi er spesielt stolte over at flere av våre arbeidstakere på tiltak har fått jobber i det ordinære arbeidslivet det siste året. Vi får mye gode tilbakemeldinger som knuser myter om utviklingshemmede. Vi har flinke folk hos oss som og vi gjøre vårt beste for å forberede dem til verden «der ute».

Foto: TvBra merch. Kopp laget av keramikkavdelingen.

– Hvem ser dere opp til?

Vi ser opp til bedrifter som ser verdien og nytten av å satse på inkludering og integrering av personer med spesielle behov. Med litt ekstra oppfølging og en bevisst holdning fra ledere gir det mange positive ringvirkninger.

Over: Handlenett laget av resirkulerte bannere fra blant annet DNS. Designet av Kiyoshi Yamamoto.

Les mer om Nordnes Verksteder og se de håndlagde produktene: