Designsenter i Oslo får 70 millioner i året: – Det er et vanvittig sløseri

Direktør for Design Region Bergen, Monica Hannestad, tar til orde for å spre årsverk fra DOGA til landsdelene. Foto: Ørjan Deisz

Designmiljøet i Bergen vil ha arbeisplasser fra Design- og arkitektur Norge (Doga) ut av Oslo. Mandag denne uken møtte de kulturbyråden for å fremme sitt syn, skriver Bergens Tidende 6. februar

Publisert 08.02.2018

6. februar 2018 skriver Bergens Tidende:

Sidan designsenteret Doga (Design og arkitektur Norge) i Oslo blei oppretta i 2014 har det vore prega av krangling, kritikk og budsjettsprekkar.

Totalt har over 20 tilsette valt å gå frå jobbane sine.

Etter fleire år med uro tilrår næringskomiteen på Stortinget at regjeringa vurderer ei omorganisering av kontoret som skal fremje norsk arkitektur og design.

Det er på høg tid, meiner fleire i Bergens designmiljø. Måndag samlast dei og kulturbyråden for å diskutere saka.

– Dette er blitt kjempa for lenge. Dagens organisering er for sentralisert. Doga får nesten 70 millionar kroner i året, som kunne blitt brukt langt betre ute regionane. Det er eit vanvitig sløseri med offentlege midlar, seier direktør for Design Region Bergen, Monica Hannestad.

Les saken i Bergens Tidende (bak betalingsmur):

Saken ble også fulgt opp i Bergens Tidendes leder 7. februar:

«Oppgaven med å bedre kvaliteten på norsk design og arkitektur er for stor til å forvaltes av et lite ekkokammer i hovedstaden. Doga bør legges ned, og ressursene spres.»