Speed-date mellom produsenter og designere

Dato & tid
12.03.2018 13:00 — 12.03.2018 16:00

Sted: Design og arkitektur Norge (DOGA), Hausmanns gate, Oslo

Design Region Bergen støtter reise for medlemmer som skal delta på speed-date mellom produsenter og designere på DOGA mandag 12. mars

Publisert 02.02.2018

Det er Norway Designs, Norske Kunsthåndverkere, Klubben, Samarbeidsrådet for møbel og interiørdesign (SMI) og DOGA som inviterer til arrangementet som springer ut i fra utstillingsserien Norway Designs NÅ.

I 2016 ble det gjennomført et lignende initiativ: Norway Designs NÅ Sum vol. 4. 24 formgivere og 13 produsenter deltok, som resulterte i minst åtte nye samarbeid. Les mer om det her.

Målet med utstillingsserien Norway Designs NÅ er å rette fokus mot den positive utviklingen norsk kunsthåndverk og design opplever for tiden. Speed-daten skal være en pådriver og et kontaktpunkt hvor norske produsenter og utøvere kan møtes og skape ny god design. Møtet er helt uforpliktende.

Speed-daten vil også fungere som en møteplass for prosjekter man kan jobbe med også utenfor denne utstillingen.

Det er et ønske om at resultatene fra speed-daten lanseres fortløpende gjennom utstillingen Norway Designs NÅ vol. 6 hos butikken Norway Designs i Oslo. Videre fremdrift mot utstillingen vil bli informert om etter speed-daten.

Som formgiver får man en unik mulighet til å utvikle ett eller flere nye produkter i samarbeid med norske produsenter og en erfaren forhandler som kjenner markedet godt. Produktet(ene) som blir produsert går inn i produsentens egen portefølje og kan markedsføres og selges fritt. 

Som produsent blir du kjent med et vidt spekter av formgivere. Speed-daten gir et flott utgangspunkt der produsent og designer starter sammen med å se på hva din bedrift trenger, og utvikler dette videre til produkt(er) som kan lanseres på markedet.

Allmøte i regi av Samarbeidsrådet for møbel – og interiørdesign vil være fra kl. 11.00 - 12.30 samme dag. Les mer om SMI her

Hvordan delta som produsent eller designer?

Produsenter bes melde interesse om å delta på speed-daten. Som designer eller formgiver ber vi deg sende inn en enkel søknad med dine arbeider. Hvis det mange som ønsker å delta, vil vi gjøre et utvalg blant søknadene. 

Medlemmer i Design Region Bergen som blir plukket ut til å delta vil få tilbud om reisestøtte fra DRB. Ta kontakt med stine@drb.no dersom du har spørsmål.

Krav til designer/formgiver

  • Send inn en søknad som viser dine arbeider på en A4 side i PDF-format.
  • Du må være utdannet og gjerne nyetablert produktdesigner, industridesigner, møbeldesigner eller kunsthåndverker. Etablerte utøvere og andre fagdisipliner innen design og arkitektur kan også søke. 

 

Meld inn interesse og send inn søknad innen 1. mars 2018 til Caroline Olsson, co@doga.no / 916 24 612.