Substans 2018

Dato & tid
15.02.2018 09:00 — 15.02.2018 15:30

Standardpris: 1900kr

Human Innovation medlemmer: 900kr

Startup uten penger? Sett deg på interessentliste mens det jobbes med å få på plass en sponsor!

Sted: Terminus Hall, Grand Hotel Terminus, Bergen

Hvordan skaper vi den fremtiden vi egentlig ønsker oss? Bli med på interessante foredag og samtaler med refleksjon rundt endringer i verdens teknologi

Publisert 22.01.2018

Substans er en møteplass med teknologifokus, men uten determinisme. Hvordan skaper vi den fremtiden vi egentlig ønsker oss? Er den tiden vi lever i virkelig så unik? Hvordan legge tilrette for menneskelighet og moral i maskinenes tid? Hvilke muligheter og trusler skaper vi i teknologiutviklingen? Hvordan bør infrastrukturen se ut, og hvem eier den?

Det er på tide å samle tankene. Vi legger opp til et ujålete event, der vi frigjør oss fra all hypen. En dag preget av interessante folk, kritisk refleksjon, upretensiøs kaffe, gode samtaler. Javisst lever vi en tid preget av endringer. Men teknologien er et virkemiddel, som må brukes riktig.Vi legger opp til at praktiske fagkunnskap, visjoner, kritisk blikk og akademiske perspektiver. Målet er å inspirere og provosere. Få folk til å møtes. Sånn at interessante ting kan skje.
 

Foreløpig program

Digitale tjenester verden trenger
Frank Chimero, en av internettets skarpeste tenkere, holder foredrag. Han har tidligere skrevet om design i skjermbaserte medier. På Substans kommer til å snakke om verdien av ikke-kommersielle digitale prosjekter. Foredrag med påfølgende samtale.

Den teknologiske endetiden
Samtalen om teknologien er preget av determinisme. Men ideen om “singulariteten”, der maskinene i praksis tar over og begynner å definere utviklingen, er ikke ny. Professor Lars Nyre ved UiB setter tidsånden i idéhistorisk kontekst. Han trekker linjene fra moderne teorier og tilbake til Heidegger. Foredrag med påfølgende samtale.

Entreprenørskap - den nye aktivismen?
Digitale tjenester endrer demokrati, mediekultur og samhandling. Til hva? Mange gründere vil utfordre maktstrukturer, og prege verden via teknologi. Vi inviterer seriegründer og teknolog Wilhelm Joys Andersen (Minus, Propr.no, W3C) til å dele sine perspektiver. Foredrag med påfølgende samtale.

Samfunn 4.0
Vi går fra isolerte tjenester til sammenkoblede systemer, der data flyter friere. Hvem skal eie infrastrukturen? Hvordan legger vi til rette for smartere byer, smartere industrier og en smartere offentlig sektor? Vi får en innledning fra DIFI, med påfølgende samtale.

Medvirkende

Netlife Bergen, Stormkast & Myldring