Julie Andersland er klar for kamp om nye arbeidsplasser

FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN / BT

Om Venstre får kulturministerposten er ønskelisten klar: arbeidsplasser innen design, film og spill til Bergen.

Publisert 04.01.2018

Høyre, Fremskrittspartier og Venstre forhandler nå om et mulig regjeringssamarbeid. Dersom forhandlingene går i havn kan kulturministerposten ende hos Venstre, og partileder Trine Skrei Grande har vært nevnt som en aktuell kandidat til posten.

I et intervju med Bergens Tidende sier kulturbyråd Julie Andersland at partiet kommer til å fortsette å kjempe for å flytte arbeidsplasser ut av Oslo. Hun har ønkelisten klar:

«- Design og arkitektur Norge (DoGA): Arbeider for å auke verdiskapinga og promotere norsk design og arkitektur. Er i dag lokalisert i Oslo, og kan føre med seg rundt 50 arbeidsplassar.

- Filmkommisjonen: Har som oppgåve å marknadsføre Noreg som opptaksland for større film- og TV-produksjonar. Vestnorsk filmkommisjon gjer dette arbeidet i Bergen i dag. Administrasjonskontoret for insentivordninga ligg allereie i Bergen. Ordninga har også som mål å trekke større produksjonar til Noreg ved å refundere opp til 25 prosent av utgiftene ved innspelingar.

- Eit nytt nasjonalt kompetansesenter for spelbransjen: Finst ikkje i dag, og må byggjast frå botnen. Frå før finst organisasjonen Spillmakerlauget i Bergen. Dei arbeider for å byggje opp norsk spelindustri, og blir drive frivillig.»

Design Region Bergen støtter naturlig nok ønsket om å flytte designarbeidsplasser fra Oslo til regionene der næringen har godt feste, som Bergen, Tromsø og Stavanger for å nevne noen.

Les hele saken på bt.no her (bak betalingsmur):

 

Les også: