Vil ha designarbeidsplasser ut av Oslo

Ruth Grung sitter i næringskomiteen på Stortinget for Arbeiderpartiet. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Næringskomiteen på Stortinget ønsker å flytte deler av Doga ut av Oslo, skriver Aftenposten 20. desember

Publisert 21.12.2017

I neste års statsbudsjett fikk Design og Arkitektur (Doga) 70 millioner kroner i tilskudd fra Næringsdepartementet. Dette var 1,6 mill. kroner mindre enn året før.

I tildelingsbrevet fulgte det samtidig med en tilleggsmerknad fra næringskomiteen på Stortinget, hvor en enstemmig komite ber regjeringen vurdere om det er hensiktsmessig å ha alle stillingene som i dag ligger under Doga, lokalisert i Oslo. Ruth Grung (Ap) i næringskomiteen forventer at regjeringen vil bruke de 50 stillingene ved Doga til å styrke sterke regionale fagmiljø innenfor design.

– Dette er en marsjordre til næringsministeren og et klart styringssignal fra Stortinget til regjeringen om å ta grep for at nasjonale design og arkitekturmidler blir brukt til å styrke alle bransjer over hele landet, sier Grung til Aftenposten.

Les saken her: 

Les også: 

 

Og hør radioinnslaget på NRK Hordaland 21. desember her: