Foredrag: John Morgan Studio

Dato & tid
04.12.2017 18:00 — 04.12.2017 20:00

Sted: Knut Knaus auditorium, Fakultet for kunst, musikk og design, UiB

Foto: Grafill Bergen

Publisert 28.11.2017

Grafill Bergen inviterer til foredrag med den anerkjente London-baserte designeren John Morgan. Siden 2000, da John Morgan Studio ble etablert, har han utviklet et tydelig internasjonalt rykte for å skape nære samarbeid med kunstnere, arkitekter og ulike kulturinstitusjoner som f.eks. Four Corners Books, Tate Modern, Art Review, Turner Contemporary og David Chipperfield Architects. Han er også professor i design, typografi og bok kunst ved Kunstakademie Düsseldorf. 

«John Morgan has branded a city and typeset the words of God. He has set poetry in granite and written a brand book (for David Chipperfield Architects) that begins: ‘The first guideline is to work with a good designer.’ He designs books that are beautiful and desirable objects, good to hold and own and use, yet most of his time is spent thinking about the meaning of words and of characters and the spaces in between. He once took a graphic design vow of chastity (‘The designer must not be credited’), yet his work is wide-ranging and polymorphous, adding dignity to books and business cards, bringing gravitas to criticism in academic journals and fine art captions.»

Slik begynner artikkelen «Devil in the detail» fra Eye Magazine, som sammen med teksten «An Excercise in Style» fra «It’s Nice That» anbefales som en inngang til Morgan’s design praksis: 

Les mer: «Devil in the Detail» artikkel i Eye Magazine. 

Les mer: «An Excercise In Style» artikkel på It’s Nice That 

Les mer: John Morgan Studio.


Arrangementet tar sted i Knut Knaus (auditorium) på KMD, og er gratis og åpent for alle interesserte. Vel møtt!