Norwegian Rain vant Bergensprisen for Årets Designer

Norwegian Rain vant prisen for Årets Designer på tidenes første Bergen Awards. Foto: Øyvind Toft

Elleve velfortjente vinnere ble hedret da Bergensprisene ble delt ut for første gang

Publisert 06.03.2017

Tidenes første Bergen Awards i regi av Bergensmagasinet gikk av stabelen fredag 24. febraur. Tarjei Strøm fra blant annet Datarock og The Stream loset publikum og spente nominerte trygt gjennom kveldens program.

Design Region Bergen hadde fått æren av å lede juryen i kategorien Årets Designer. Omsider landet vi på de nomierte: Sixty, Vera & Kyte og Norwegian Rain. Noen av kriteriene som ble vektlagt var at de nominerte bidrar til å sette Bergen på kartet, leverer arbeider av gjennomgående høy kvalitet, samt leder an og representerer designfaget på en god måte.

Og det var Norwegian Rain som stakk av med hedersprisen. Med sine stil- og kvalitetssikre regnjakker har de beriket våte bergenseres hverdag og høstet ros verden over for ypperlig håndtverk og innovativ materialbruk. 

Vinnere av Bergensprisene 2016

 • Årets gründer: Dyrekassen
 • Årets artist/band: Hjerteslag
 • Årets unge idrettstalent: Kristian Blummenfelt
 • Årets idrettsbragd: Kristoffer Brun
 • Årets døråpner: Pål Voltersvik, Klinisk institutt 2 ved Haukeland sykehus
 • Årets markedsfører: Bergen Live
 • Årets designer: Norwegian Rain
 • Årets bedrift: Vizrt
 • Årets kulturbegivenhet: Vill Vill Vest
 • Årets ildsjel: Robin Dale Oen
 • Årets hederspris: Dennis Reksten

Direktør i DRB, Monica Hannestad, delte ut prisen for Årets Designer. Foto: Øyvind Toft

Prisstatuetten, designet av Per Finne og produsert av Arven i samarbeid med mange gode hjelpere, ble delt ut av vår egen Monica Hannestad. For anledningen var hun kledd i en glitrende kreasjon skreddersydd av kjoledesigneren Kathrine Nørgård som holder til på Kløverhuset.


Se utdelingen av statuetten og vinnertalen av Alexander Helle under:

Kvelden ble gjennomført med glans. Det var en forrykende aften med stinn brakke av feststemte deltakere. Vi vil gratulerer nominerte og vinnere i alle kategorier, og Bergensmagasinet-gjengen med vel blåst premiere!

Foto: Øyvind Toft