– Terroraksjonene gjorde at jeg ikke våget å reise, skriver Monica Hannestad i BA

Foto: Skjalg Ekeland

Vårt relativt trygge samfunn blir utfordret. Monica Hannestad avlyste en tur til Paris på grunn av terroren, og er skuffet over seg selv...

Publisert 23.11.2015

Jeg går over Nedre Korskirkeallmenning. Det er tidlig morgenstund og benkene rundt kirken er tomme. Alle byens løse fugler sover. Det er ingen andre mennesker der. Jeg føler meg fri og har byen helt for meg selv.

Noen timer senere passerer jeg igjen. Det er ikke plass til meg på fortauet. Matkøen strekker seg langs hele kvartalet. Der står mennesker i alle former og fasonger. Noen tydelig beruset, noen med vansiret ansikt, noen ser ned, noen stirrer.

Jeg forsøker å passere mens jeg gjør meg helt usynlig. Vil ikke gjøre det enda vanskeligere for dem ved at de skal føle at jeg ser på dem. Jeg føler på ingen måte trang til å stoppe opp. Samtidig gjennombores jeg av følelsen av at jeg burde gjøre noe. At dette ikke er bæredyktig for å opprettholde et velfungerende samfunn.

Les hele kommentaren i BA her!