Jeg har en drøm!

Monica Hannestad (DRB), Foto: Skjalg Ekeland

Monica Hannestad, daglig leder i Design Region Bergen, har store drømmer for Bergen og Vestlandet, skriver hun i dette innlegget i BA.

Publisert 28.09.2015

Jeg har en drøm om et Bergen i en region der kulturen tas med som en seriøs spiller for byens omdømme. Vi er del av et globalt samfunn som forventer mer og mer av oss som reisedestinasjon, leverandør og samarbeidspartner.

Vi opplever en verden rundt oss som tenker helhetlig rundt opplevelsen det er å besøke og samarbeide med det stedet de oppsøker. Som forventer profesjonalitet med tanke på infrastruktur, tilgjengelige opplevelser, bedrifter tuftet på bærekraftige forretningsmodeller og et offentlig system som ivaretar individet som møter dem.

For å lykkes med å ligge i forkant og møte disse forventningene må vi arbeide strategisk. Og alt ligger til rette. Vi har særs kompetente aktører, fantastiske kunstnere innen det visuelle, musikk, film, design, på kjøkkenet, på scenen, og i det voksende spilluniverset. Vi har gode overordnede strategiske planer fundert på innspill fra aktørene selv.

Vi har en kultur for samarbeid på tvers av kulturnæringene og vi har øvd oss på dette lenge gjennom møteplassen Manøver. Vi har en samfunnsstruktur der det er både opparbeidede og potensielt korte veier mellom akademia, næringsliv, det offentlige og virkemiddelapparatet.

Les resten av innlegget i BA her!

Kanskje drømmen min snart er på vei til å oppfylles?

– Monica Hannestad